Библиотека „Начална и предучилищна педагогика“ отбеляза 30 години от присъединяването й към структурата на Университетската библиотека

По повод 30 години от присъединяването на библиотека Начална и предучилищна педагогика към структурата на УБ „Св. Климент Охридски“ и отбелязването на международният ден на детската книга 2 април, на 28 март 2017 г. в библиотеката на ФНПП се състояха следните мероприятия:
     Програмата стартира със семинарно занятие на ас. Драгомира Панова със студенти от първи курс, специалност „Начална училищна педагогика с чужд език“ на тема : „Приказката през вековете. Трансформации на превода и жанра“ като студентите имаха възможност да се запознаят с различни издания на книги от авторите Х. К. Андерсен, Шарл Перо и Братя Грим, да изкажат своето мнение и становище относно техните произведения.
     Мероприятията продължиха с връчване на наградата „Читател на годината на библиотека НПП за 2016 г.“. За втора поредна година библиотеката провежда тази кампания. За 2016 г. наградата „Читател на годината на библиотека НПП“ заслужи доц. д-р Анна Георгиева, преподавател от катедра Начална училищна педагогика във ФНПП.
     На събитието присъстваха проф. д-р Божидар Ангелов – декан на ФНПП, проф. д-р Стефан Алтъков – зам. декан, доц. д-р Николай Цанев – зам. декан, както и студенти, преподаватели и служители от факултета.
     Наградата бе връчена от декана на ФНПП проф. д-р Божидар Ангелов и изработена лично за случая от скулптура Светлозар Петков.
     Доц. д-р Таня Казанджиева изнесе публична лекция на тема „Детският периодичен печат като културен феномен – сп. Македонска звезда“. Тя направи кратък обзор на българската литература за деца, а фокусът на лекцията беше детското списание „Македонска звезда“ –история, създаване на списанието, идеи и замисъл, негови автори и илюстратори, публикувани произведения.
     Събитието завърши с поетичен рецитал на студенти от първи курс, специалност „Предучилищна и начална училищна педагогика“ с художествен ръководител доц. д-р Данка Щерева. С много артистичност от страна на студентите бяха представени стихове, басни и кратки разкази от антологията „Македонска звезда“.