Работно време с читатели на библиотека ФНОИ

Във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19, създалата се усложнена обстановка в страната, относно разпространението на вируса и налагането на локдаун в България от 22.03.2021 г. се променя работното време с читатели на библиотека ФНОИ:

СРЯДА:

10.00-12.00 ч.
12.00-13.00 ч. – обедна почивка
13.00-16.00 ч.

Посещенията се осъществяват при спазване на строго определени правила:

  1. Предвид спецификата на библиотеката, свободният достъп до фонда е ограничен и обслужването става от библиотекаря.
  2. Допускат се само читатели с маски, като при влизане всички читатели задължително дезинфекцират ръцете си.
  3. Дезинфекция на помещението се прави на всеки 2 часа, през което време библиотеката не работи с читатели.
  4.  Забранява се използването на настолните компютри в читалните зали.
  5. При възможност, ще бъде допускан и по-голям брой заети за домашно ползване книги.
  6. С цел по-добро, качествено, бързо и безопасно за здравето обслужване, библиотека ФНОИ силно препоръчва предварителната онлайн заявка на книги. Имате възможност да заемате книги след предварителна заявка по електронна поща и потвърждение от библиотеката, че изданията са налични. Необходимо е да посочите автор, заглавие, година на издаване, при възможност и сигнатура, както и да посочите ИД на Вашата читателска карта. При липса на някои от тези данни пишете само това, което ви е известно за книгата, при необходимост библиотекарят ще направи цялостната справка. Можете да използвате и каталога на УБ http://aleph.libsu.uni-sofia.bg:8991/F/?func=find-b-0. Заявките изпращайте на имейла на филиалната библиотека library@fppse.uni-sofia.bg, за препоръчване  – поне два работни дни по-рано.
  7. При въпроси от ваша страна може да позвъните на тел. 02 9706 249 или да пишете на имейл: library@fppse.uni-sofia.bg – завеждащ библиотека Бистра Дончева.
  8. За презаписване на заети вече библиотечни документи, моля пишете на имейла на библиотеката.