Читател на годината 2017 на библиотека „Начална и предучилищна педагогика“

По повод Световния ден на книгата и авторското право – 23 април и 130 години от създаването на СУ “Св. Климент Охридски“ вчера, 24 април, в библиотеката на ФНПП, се състоя тържествено награждаване на „Читател на годината на библиотека НПП за 2017“ и представяне на кратък театрален спектакъл „Изтъкнатата певица“, създадена по едноименната стихотворна приказка на писателката Диана Ангелова, която също взе участие в събитието. Христина Атанасова, студентка от специалност „Предучилищна и начална училищна педагогика“, III курс, редовно обучение, беше отличена с наградата, изработена специално за случая от скулптура Светлозар Петков. Призът връчи декана на ФНПП проф. д-р Божидар Ангелов.

Събитието продължи с театралната миниатюра, изпълнена от студенти от специалност ПНУП – 1 курс, с художествен ръководител доц. д-р Данка Щерева. След спектакъла писателката провокира интереса на специалните гости – група деца от ЧДГ „Алиса“, гр. София, като представи свои литературни гатанки. Малчуганите проявиха голям интерес към събитието и получиха подаръци. Представянето на писателката Диана Ангелова и нейното творчество беше организирана от сектор „Литература“ към катедра „Музика“. На церемонията присъстваха още проф. д-р Стефан Алтъков – зам. декан, проф. дпн Радослав Пенев – зам. декан, студенти, преподаватели и служители от факултета.

Кампанията „Читател на годината на библиотека НПП“ се провежда за трета поредна година и вече се превръща в традиция за библиотеката на факултета.