2 април – Международен ден на детската книга

По повод 2 април – Международен ден на детската книга в библиотеката на Факултета по науки за образованието и изкуствата (ФНОИ) на 7 април 2023 г., петък, от 10:30 ч. за четвърти пореден път се състоя тържествено награждаване „Читател на годината“ на библиотека ФНОИ за 2022 г.

На събитието проф. дпн Милен Замфиров – Декан на ФНОИ връчи наградите „Читател на годината“ за 2022 г. в две катигории: в категория „преподавател“ – доц. д-р Боряна Мангова, преподавател в катедра „Музика и мултимедийни технологии“ и в категория „студент“ – Рада Кръстева, магистър в магистърска програма „Семейна терапия и консултиране на лица с увреждания“

Беше открита изложба „Вечните детски книги“ с образци на българската и световна литература.

         Със слово за любими книги и герои – спътници на всяко детство, директорът на Университетската библиотека проф. д-р Анна Ангелова откри изложбата „Вечните детски книги“.

Изложбата може да бъде разгледана до края на м. април 2023 г. в библиотека ФНОИ.

Събитието продължи с поздравление по случай Великденските празници, поднесено от студенти от спец. ПНУП и спец. Музика, 1 курс с художествен ръководител доц. д-р Данка Щерева.          В работилница за изработване на Великденска украса „Вълнени вълшебства“ се включиха всички присъстващи студенти, служители и преподаватели от ФНОИ. Тя бе организирана от Йовка Христова – докторант от катедра Специална педагогика.