Търсят се ерготерапевти

Във връзка с разширяването на дейността си, сдружение Autism Today/ Аутизъм днес  търси ЕРГОТЕРАПЕВТ за всички свои Центрове- два в София, в Плевен и в Бургас!

Нашата Мисия е обучението на специалисти и създаването на професионално общество в България за висококвалифицирана терапевтична работа с деца с аутизъм, което използва научно доказани методи и се придържа към световните и европейски професионални и етични стандарти за практика.

Ерготерапията има за цел да:
- подобри качеството на живот на деца с проблеми в развитието, деца с различни разстройства от аутистичния спектър и различни поведенчески и дисфункционални проблеми;
- осигурява възможност за максимална степен на самостоятеност и независимост на лица с физически, умствени и емоционални отклонения чрез развиване, възстановяване, поддържане или промяна в ежедневните им умения за самообслужване, учебни дейности и свободни занимания;

Ако Вие сте завършили една от следните специалности или сте последна година студент : Ерготерапия,  Кинезетерапия, Рехабилитация и искате да се развивате,  АВА Центровете "Аутизъм днес " са Вашето място!
Изпратете CV и мотивационно писмо на:
Invisible.bulgarian.children@gmail.com 
и
autismtodayaba@gmail.com 

Терапевтите на сдружението имат ежемесечни обучения и супервизии и надграждат знанията и уменията си ежедневно.  Доказателство за това е развитието на децата,  с които работим и обратните връзки от родителите!

В базите на АВА Центровете "Аутизъм днес " ерготерапевтите ни използват и катеренето като терапевтичен подход.
Терапевтичните ползи и включването на катеренето в базите на Аутизъм днес подпомагат:
- когнитивното развитие
- социалното развитие
- сензорните процеси

Когнитивното развитие на децата върви ръка за ръка с техните двигателни умения, така че упражненията са съществен елемент от развитието на мозъка. Деца, които имат затруднена концентрация, могат да подобрят това чрез катеренето. Чувството за постигната цел насърчава повишаване на физическата активност, за да може детето да тръгне уверено към следващото предизвикателство. Други когнитивни ползи от катерене са подобрената способност за учене и памет, подобрения фокус и внимание; по-добри умения за разрешаване на проблеми. Фокусирането върху стената за катерене и непрекъснатото търсене на следващото задържане, може да помогне да се блокират други разсейващи фактори и да се увеличи вниманието. За катерене са необходими действия и посоки като нагоре/надолу, по-високо/ниско, дясно/ляво, настрани.

Освен от редовни упражнения, децата получават и възможности за изграждане на самочувствие, което подобрява още повече развитието, самооценката, комуникативните им умения и социализацията.