Изложба „Интеграция в алгоритми“ на гл. ас. д-р Явор Грънчаров от Катедра „Визуални изкуства“ на Факултета по науки за образованието и изкуствата на СУ

Заповядайте на самостоятелната изложба „Интеграция в алгоритми“ на гл. ас. д-р Явор Грънчаров от Катедра „Визуални изкуства“ на Факултета по науки за образованието и изкуствата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Изложбата се открива на 18 септември от 18.30 часа в галерия „Алма Матер“.

Изложба на студенти от бакалавърските и магистърски програми към Катедра „Визуални изкуства“, випуск 2023

Заповядайте на изложбата на студенти от бакалавърските и магистърски програми към Катедра „Визуални изкуства“, випуск 2023. Откриване на 5 юли от 17 часа в галерия „Алма матер.

Заповядайте в галерия „Алма матер“ на 20 юни 2023 от 18.30 часа – ще бъде представен проектът „Усещане за бяло в дълбокото тъмно“ на колегите доц. д-р Добрин Атанасов и гл. ас. д-р Любен Кулелиев

Заповядайте в галерия „Алма матер“ на 20 юни 2023 от 18.30 часа – ще бъде представен проектът „Усещане за бяло в дълбокото тъмно“ на колегите доц. д-р Добрин Атанасов и гл. ас. д-р Любен Кулелиев.

„Усещане за бяло в дълбокото тъмно“ е арт проект на Добрин Атанасов и Любен Кулелиев, създаден специално за пространствата на галерия „Алма матер“. Двамата автори си разделят пространствата на галерията, като създават персонални художествени инсталации в двете ѝ специфични помещения. По подобен начин разделят и името на проекта. Инсталациите са подчинени на идеята за амбивалентност, една спрямо друга. Търсят надхвърляне на територията на визуалното и навлизане в измеренията на мултисетивността.

„Усещане за бяло“ е инсталация на Добрин Атанасов.

Инсталацията търси комплексно естетическо преживяване отвъд предметната конкретика. Обединява визия, звук и материалност, чрез които зрителят е въвлечен в почти медитативна ситуация. Водещи елементи в изграждането на пространството са меките материи, светлината и движението. Търсеният ефект е свързан със създаване на зона на тактилна съзерцателност, контрапункт на динамиката на съвременния свят.

„В дълбокото тъмно“ е инсталация на Любен Кулелиев.

Инсталацията провокира изостряне на сетивата, чрез изграждане на среда, която нарушава нормалното зрително възприятие. Представлява интерактивно пространство, приканващо посетителя пряко да се ангажира със случващото се. Търси се въздействието на кинетиката, ултравиолетовата светлина, луминесценцията и тактилните усещания.

Изявите са съфинансирани със средства, отпуснати целево от държавния бюджет на СУ „Св. Климент Охридски“ за научни изследвания: проект №80-10-159 / 16.5.2023 г.

Изложба „Социален плакат“ на студенти от 4 курс, специалност „Графичен дизайн“, галерия „Алма Mатер“ от 3 до 13 май 2023 г.

Може да видите изложбата „Социален плакат“ на студенти от 4 курс, специалност „Графичен дизайн“ в галерия „Алма матер от 3 до 13 май 2023 г.

Финисаж на изложбата на 12 май 2023 г. от 18 до 19 часа.

Покана за кариерно събитие, организирано съвместно от ФНОИ и BRITANICA

Ние от екипа на образователен център BRITANICA заедно с факултета по науки за образованието и зикуствата при СУ „Свети Климент Охридски“ с радост каним студентите на ФНОИ да участват в нашето събитие на 10.05. (сряда) от 10.00 ч. в зала 301.

Ще имаме възможност да поговорим за призванието да си преподавател, какво е необходимо, за да се справяш успешно, какви са предизвикателствата пред младите специалисти и как ние в BRITANICA постигаме желаните резултати.

Очакваме ви и нямаме търпение да се запознаем! Подготвили сме ви и няколко изненади!

Чрез краткия формуляра в линка може да се регистрирате и да заявите своето присъствие:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeekSFd4Qmpg_MwYqm3JpgYxJgapb-VZAV-ZUNyK1_R7JOQug/viewform?usp=sf_link

За допълнителни въпроси може да се свържете директно с нас чрез e-mail: hr@britanica.bg, както и с проф. Мира Цветкова-Арсова – ръководител на центъра за кариерно развитие на ФНОИ на mcvetkova@uni-sofia.bg

На 3 май 2023 г. от 18.30 часа в галерия „Алма матер“ се открива изложбата „Нашите посланици в училище“

На 3 май 2023 г. от 18.30 часа в галерия „Алма матер“ се открива изложбата „Нашите посланици в училище“.

Изложбата е организирана от Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

Тя може да бъде разгледана от 3 до 13 май 2023 г.

Изложбата се провежда в рамките на Кирило-Методиевите дни като съпътстващо събитие, свързано с провеждането на научна конференция на 12 и 13 май.

Тя е посветена на религиозното образование и е част от академичния календар за честването на 135-годишнината от създаването на Софийския университет и 100-годишнината на Богословския факултет.